Od pondělí, 20. února, čtyři nové spoje IC RegioJet Havířov – Ostrava – Praha a zpět

20.02.2012, archiv
Další čtyři spoje IC RegioJet na trase Havířov – Ostrava – Olomouc – Pardubice – Praha a zpět mohou od pondělí 20. února využít cestující. V každém směru nově jezdí sedm spojů vlaků IC RegioJet; celkem jich zatím je čtrnáct, z čehož jeden pár spojů zajíždí až také do Českého Těšína, Třince, Čadce a Žiliny. V lednu a únoru zároveň RegioJet navýšil kapacitu přidáním dalších vozů na dosavadní spoje o několik set míst denně. Ta se podařilo rychle obsadit novými zákazníky a aktuální průměrná obsazenost je stále na úrovni vyšší než 80 %. S dalším navýšením kapacity přichází RegioJet nyní s přidáním nových spojů také u nich RegioJet předpokládá, že si rychle získají popularitu zákazníků.

Z centra Ostravy do Havířova nově přímý spoj pozdě večer – vhodný pro cestu z kina, z divadla či setkání s přáteli. Odjezd 23.10 ze Stodolní a během 15 minut v Havířově.

Novinky v jízdním řádu směru Havířov – Ostrava – Olomouc – Pardubice – Praha

První ranní spoj IC 1002 s odjezdem z Havířova v 5.16 hodin, který doposud jezdil pouze ve všední dny, jezdí nově denně – tedy i o víkendech a ve dnech pracovního volna a klidu.

Ranní spoj IC 1004, který doposud jezdil jen o víkendech a ve dnech volna, vyjíždí denně v 6.27 hodin z Havířova, z Ostravy hl. n. v 6.50, Ostravy Svinova v 6.58 a z Olomouce hl. n. v 7.58 hodin. Příjezd do Prahy hlavního nádraží je v 10.31 hodin.

Ve směru Havířov – Ostrava - Praha pak jede nově spoj IC 1012, vyjíždí denně ve 14.27 hodin z Havířova, z Ostravy hl. n. v 14.50, Ostravy Svinova v 14.58 a z Olomouce hl. n. v 15.58 hodin. Příjezd do Prahy hlavního nádraží je v 18.31 hodin.

Novinky ve směru Praha – Pardubice – Olomouc – Ostrava – Havířov: každé dvě hodiny IC RegioJet

Zpět se pak jedná o nový dopolední spoj IC 1005 s odjezdem z Prahy hlavního nádraží v 9.33 hodin a příjezdem do Olomouce hl. n. v 11.58, Ostravy Svinova v 12.57, Ostravy hl. n. v 13.05 a do Havířova v 13.25.

A večerní spoj IC 1017 s odjezdem z Prahy hlavního nádraží v 19.33 hodin a příjezdem do Olomouce hl. n. ve 21.58, Ostravy Svinova ve 22.57, Ostravy hl. n. ve 23.05 a do Havířova ve 23.25.

Ve směru Praha – Olomouc – Ostrava – Havířov tak nově jedou z Prahy v době od 7.33 do 19.33 hodin spoje v celodenním dvouhodinovém intervalu.

Divadelní spoj z centra Ostravy do Havířova

Nový večerní spoj IC1017 s odjezdem z Ostravy Stodolní ve 23.10 hodin nabídne úplně nové rychlé, bezpečné spojení vlakem z centra Ostravy do Havířova v pozdních večerních hodinách – a to každý den včetně víkendu. Takové spojení vlakem doposud neexistovalo a je možné ho využít pro cesty z divadla, koncertu, kina či ze setkání s přáteli v centru Ostravy. Do Havířova dojede vlak non-stop za 15 minut a jízdenku je možné zakoupit přímo u palubního personálu na palubě vlaku nebo přes internet či na prodejních místech RegioJet.

Jízdenky na nové spoje jsou v prodeji – ať už přes internet www.regiojet.cz nebo na prodejních místech RegioJet na nádražích a prodejních místech Student Agency. Nové spoje zastavují ve všech dalších obvyklých zastávkách vlaků IC RegioJet. Ve všech spojích zákazníci dostanou standardní servis RegioJet – včetně nápojů zdarma, denního tisku či připojení k internetu.